Profil #135542

Cand.polyt i Bioteknologi og Kemi med fokus på fødevare, farmakologi, dermatologi og medicinsk bioteknologi. Jeg finder stor glæde i aktivt at bidrage til produkt-/procesudvikling og -forbedring samt problemløsning i overensstemmelse med lovgivning, standarder og kunde-/forbrugerkrav.

Produktudvikler Sikkerhed- og kvalitet R&D Innovation Sundhed og ernæring Mikrobiologi Fermentering  

Opdateret 02. april 2024
Min uddannelse
2022 - 2024

Cand.polyt. i Bioteknologi

Aarhus Universitet

Uddannelsesområde: Naturvidenskab
Periode: januar 2022 - januar 2024
2018 - 2022

Diplomingeniør, Bioteknologi

Aarhus Universitet

Uddannelsesområde: Naturvidenskab
Periode: august 2018 - januar 2022
Min erhvervserfaring
2023 - 2024

Specialeprojekt

Arla Foods amba

Projektet sigtede mod at identificere ikke-patogene mikroorganismer (Surrogater) for Listeria monocytogenes i mejeriprodukter og plantebaserede matricer. Listeriose, forårsaget af Listeria monocytogenes, er en sjælden, men alvorlig fødevarebåren sygdom. For at muliggøre sikker forskning i pilotanlæg og industrielle miljøer og overholde EU-lovgivningen er der behov for surrogater, der kan efterligne Listeria monocytogenes' adfærd. Metoden involverede en omfattende litteraturgennemgang ved brug af Scopus og Google Scholar for at samle information om surrogater, der anvendes i mejeriprodukter og plantebaserede matricer. Eksperimenter blev udført for at sammenligne potentielle surrogater samt Listeria monocytogenes i forskellige matricer ved temperaturer på 8 og 12 °C. Potentielle surrogater blev fundet for Listeria monocytogenes i visse mejeri- og plantebaserede matricer ved lave temperaturer (op til 8 °C). Der blev fundet variationer i surrogat-vækst afhængig af specifikke fødevarematricer ved 8 og 12 °C.
Arbejdsområde: Forskning & Udvikling
Periode: august 2023 - januar 2024
2022 - 2023

Omsorgsmedhjælper

Fortegårdens Plejecenter

Mit arbejde bestod i at underholde og aktivere beboerne på plejecentret. Det blev gjort ved at fortælle historier og læse bøger for beboerne. Derudover sang jeg og spillede musik (klaver, guitar og tværfløjte) for beboerne, mens de sang med. Mit arbejde bestod også i at hjælpe beboerne med personlig pleje om aftenen.
Arbejdsområde: Socialvæsen
Periode: juni 2022 - juni 2023
2021 - 2022

Studentermedhjælper

ISI Food Protection ApS

Virksomheden får forskellige prøver ind hver dag, som kan være i forskellige sammensætninger og tilstandsformer. Jeg brugte forskellige akkrediterede analyser, ISO og NMKL-standarder, til at analysere forskellige bakterier og/eller samme bakterier. Derudover hjalp jeg til med forskellige projekter i virksomheden.
Arbejdsområde: Forskning & Udvikling
Periode: januar 2021 - december 2022
2021 - 2022

Bachelorprojekt

Aarhus Universitet - Science and Technology

Antibiotikaresistente bakterier er et alvorligt samfundsproblem med potentielt fatale konsekvenser for både enkeltpersoner og samfundet. Derfor er der behov for udvikling af nye antibiotika. Forskningsgruppen "Microbial Biosynthesis" anvender crowdsourcing-initiativet Tiny Earth til at indsamle bioaktive mikrobielle isolater fra jorden. Formålet med projektet var at udvide protokollen til håndtering og screening af 100-200 bakterielle jordisolater ad gangen og opnå 96 well plader med råekstrakter som et stofbibliotek. De fundne isolater fra efteråret 2020 blev gentestet for bioaktivitet. 16S rRNA-gener fra ukendte bakterielle jord isolater blev amplificeret i PCR, hvorefter de blev sendt til Sanger gensekventering. De bakterielle jord isolater blev fermenteret for at producere bioaktive produkter. Organisk solvent og Solid phase extraction (SPE) blev anvendt til at adskille og isolere de bioaktive produkter. Derefter blev de bioaktive produkter overført til 96 well plader som et stofbibliotek. De bioaktive produkter blev gentestet med bioaktivitetstest.
Arbejdsområde: Forskning & Udvikling
Periode: august 2021 - januar 2022
2020 - 2020

Ingeniørpraktikant

ISI Food Protection ApS

Min praktik var opdelt i to perioder. I den første periode blev jeg præsenteret for teorien og laboratoriearbejdet i virksomheden, hvor jeg blev oplært og trænet i arbejdsprocedurer, metoder, kvalitetssikring, analyse af resultater, vurdering af resultater, planlægning m.m. Den ovennævnte oplæring og træning førte til, at jeg indgik i virksomhedens praktiske arbejdsfunktioner både selvstændigt og med kollegaer.

I anden periode af praktikken fik jeg et projekt. I forbindelse med projektet indgik ingeniørrelevante arbejdsfunktioner og opgaver. Projektet handlede om konservering, syrer og minimum inhibitory concentration (MIC). Denne periode gav mig en forståelse af aftaler med kunder, udarbejdelse af projekt, planlægning af laboratoriearbejdet, opsamling og behandling af resultater.
Arbejdsområde: Forskning & Udvikling
Periode: august 2020 - december 2020
2016 - 2018

Plejemedhjælper

Plejehjemmet Sct. Olaf

Arbejdet bestod af personlig pleje, praktisk bistand, rengøring samt socialt samvær og aktiviteter med plejecenterets beboere.
Arbejdsområde: Socialvæsen
Periode: juni 2016 - september 2018
2011 - 2012

Musiker

Plejecenter Nedergården

Min opgave var at underholde beboerne på plejehjemmet med sang og musik (klaver, guitar og fløjte) til forskellige arrangementer.
Arbejdsområde: Socialvæsen
Periode: januar 2011 - januar 2012
2009 - 2011

Opvasker, servitrice og køkkenhjælper

Uldum Højskole

Jeg var en del af køkkenhjælpen med at tilberede maden, at vaske køkkengrej og udstyr op, at rengøre køkkenet ud fra hygiejneske principper/køkkenregler og at servere maden til studerende på højskolen i hverdagene og til store begivenheder.
Arbejdsområde: Organisation & Forening
Periode: august 2009 - august 2011
Mine kompetencer
Evner
analytisk kemi anvendt matematik biokemi bioteknologi cisco capstone dokumentation ekstraktion enzymteknologi fermentering forskningsprojekter fremstillingsprocesser fysisk kemi fødevarekemi fødevarekvalitet fødevarelovgivning fødevaresikkerhed fødevarevidenskab identifikation of mikroorganismer industriel hygiejne ingeniørarbejde innovation iso isolering kemiske enhedsoperationer kommunikation kontaminering kromatografi kvalitet kvalitetskontrol kvalitetssikring kvalitetstyring laboratoriekompetencer latex logger pro lovgivning mad- og drikkevarer mad-mikrobiologi maple matematik mejeriprodukter microsoft office mikrobiel genetik mikrobiologi minitab molekylærbiologi optimering organisk kemi problemløsning produktionsprocesser projektplanlægning projektstyring r&d sikkerhed simulink teamwork teknisk kemi
Sprog på arbejdsniveau
dansk engelsk
Mine præferencer
Jobtype
Fuldtidsjob Graduate/trainee
Arbejdsområde
Forskning & Udvikling Medicinal & Sundhed Naturvidenskab Produktion Projektledelse Rådgivning & Support
Geografi
Fyn Midtjylland Nordjylland Sydøstjylland Vestjylland Østjylland (Aarhus)
Kontakt mig!